Fashion Talk met Marije

Met Fashion talk wil ik heel graag verschillende moeders aan het woord laten over Mode en Moederschap en vooral over de combinatie van deze twee. Zoals vele van jullie weten heb ik hier zelf de nodige struggles mee ervaren en uiteraard ben ik heel erg benieuwd hoe andere moeders dit doen. Daarom vraag ik hen in Fashion Talk het “Fashion hemd” van het lijf over deze combinatie en delen zij hun Fashion Musthaves van het moment met ons

Vandaag hebben wij het genoeg met Marije, toegepast Psychologe, coach, balans specialist, moeder, vrouw van Remy en bovenal ook nog eens ondernemer van een fantastisch bedrijf! Als je het mij vraagt een echte powerwoman en ik ben dan ook heel erg benieuwd hoe zij tegen mode en moederschap aankijkt. Lezen jullie mee?

Stel jezelf even voor, wie ben je, waar kom je vandaan en hoeveel kindjes heb je?
Ik ben Marije de Haas, moeder van 2 prachtige dochters van één en twee jaar, stiefmoeder (rotwoord eigenlijk) van een 10 jarige jongen. We wonen in Friesland en ik ben toegepast psycholoog en balans specialist. Met mijn bedrijf Mompoint begeleid ik moeders naar een betere balans tussen werk, gezin en tijd voor zichzelf.

Wat betekent mode/ fashion voor jou?!
Ik kan altijd heel jaloers zijn om moeders die er altijd tot in de puntjes verzorgd bijlopen (Joyce bijvoorbeeld ;-)). Ik vind fashion heel tof, maar ik zit er niet meer zo bovenop als voordat ik kindjes kreeg.

Sinds je moeder bent geworden, wat is er voor jou verandert op het gebied van fashion en mode?!
Veel! Ik merk dat ik nu meer praktische en lekker zittende kleding koop dat ik gemakkelijk kan combineren. Waar ik vroeger nog regelmatig hakken droeg, zie je me nu iedere dag in sneakers. En dat is oké natuurlijk, want die raken nooit ‘uit’. Maar ik merk dat ik minder afwissel. Je zal mij dus ook niet zo snel op hakken zien met een leuke croptop (NEVER. Of nou ja.. Misschien als ik maat 36 zou hebben ofzo haha).

Je bent drie jaar geleden voor het eerst moeder geworden van Sara en dik een jaar geleden werd je voor de tweede keer moeder van Lize. Is er een verschil voor jou op het gebied van Fashion toen je de eerste of de twee keer moeder werd?
Na Sara ben ik heel erg gaan zoeken naar een stijl die past bij mij en mijn nieuwe leven. En ik kon ‘m niet vinden haha. Na de geboorte van Lize was dit anders. Ik pakte mijn studie weer op en startte een eigen bedrijf. Na de komst van Lize vond ik ein-de-lijk een stijl die bij me past. Volwassener, zakelijker en comfortabel.

Had je toen je net moeder was geworden op sommige momenten ook het gevoel dat je totaal niet jezelf was, ook op het gebied van fashion?
Ik was mezelf totaal kwijt op fashion gebied! Tijdens mijn zwangerschap kwam ik 30 kilo aan, dus werkelijk NIKS paste meer. Ik was niet blij met mijn lichaam dus ging verhullende kleding kopen. Ruime kleding (aka zakken). Ik voelde me ook niet meer echt vrouwelijk en mooi.

Waar haal jij je inspiratie uit als het gaat om fashion?
Ja lastig. Ik koop wat ik mooi vind. En ik koop vaak tijdloze kledingstukken. Dus ik volg de nieuwste fashion niet echt op de voet. Natuurlijk doe ik wel mee met trends, maar niet tot in het extreme. Het is niet dat ik één iemand volg en daar al mijn inspiratie vandaan haal. Ik haal mijn inspiratie juist bij ‘normale’ vrouwen. Die dragen dan iets tofs, en vervolgens vraag ik waar dat vandaan komt.

Je bent Balans specialist en coach vrouwen, voornamelijk moeders bij het hebben en vasthouden van een goede balans. Vanuit jou expertise, wat maakt dat de meeste vrouwen na het krijgen van een kindje zichzelf zo verliezen, ook op het gebied van Fashion en mode (een stukje, voor jezelf zorgen)?
Op het moment dat je moeder wordt veranderd er e-norm veel. Vooral in de eerste weken draait je hele leven om je kindje en iedereen moet wennen aan zijn of haar nieuwe rol. In die chaos vergeten veel vrouwen zichzelf een beetje. Prioriteiten verschuiven. Waar je je eerst nog zorgen maakte of je sokken wel matchten bij je outfit, ben je nu blij dat je je kind gevoed en uitgeslapen hebt ingepakt om even naar de supermarkt te rijden. En dan kan het je niet zoveel schelen dat je eigenlijk al voor de derde dag op rij in dezelfde hoodie loopt.

En daarnaast is je lichaam ook veranderd. De kleding die je voor je zwangerschap paste, zijn in het begin vaak nog te klein. Of je vind het niet meer praktisch of passend bij je nieuwe rol. En dan begint die zoektocht naar kleding waar jij je prettig in voelt. En die zoektocht is vaak lastiger dan je in eerste instantie denkt.

Hoe zou je jouw stijl omschrijven?!
Casual chique denk ik. Ik vind het leuk om casual te mixen met wat zakelijkere stukken. Een nette pantalon en zwarte colbert maar dan wel met sneakers en een wit verwassen t-shirt. Of een simpele jeans met een mooie witte blouse. Ik vind het leuk om die twee stijlen met elkaar te combineren. Netjes, maar toch met een knipoog. Thuis draag ik trouwens het liefst oversized knits.

Wat draag je het aller allerliefst?!
Zoals ik hiervoor als zei draag ik thuis gewoon het allerliefst een lekkere ruime trui en simpele jeans. Maar ik voel me het mooist als ik echt aandacht heb besteedt aan mijn outfit. Zoals een outfit met een witte blouse, een jeans en een rode lippenstift. Maar goed. Dat is niet te doen met twee kleine kinderen ;-). Dus die bewaar ik voor andere gelegenheden haha.

Wat is jouw advies van de dag voor alle mama’s die dit lezen?
Ga op zoek naar een kledingstijl die past bij jouw leven. En als dat niet lukt: schakel hulp in. Niemand verdiend het om in de ochtend haar kledingkast open te trekken en verdrietig te worden van wat erin hangt. Zodra jij je goed voelt in je kleding zal dat doorwerken naar je gemoedstoestand tijdens de rest van de dag.

Deze kanjer heeft het afgelopen jaar haar diploma gehaald, zichzelf mega hard ontwikkeld en een te gek bedrijf van de grond getrokken waarmee zij nu al hartstikke succesvol is! Lieve Marije, mega mega inspirerend om te lezen hoe jij tegenover mode en moerdeschap staat, bedankt voor dit interview! Kennen jullie Marije nog niet? Check dan zeker even haar website en Instagram en maak kennis met dit powerhouse!! 

Marije’s Fashion Musthaves

Een donkere jeans. Eentje die overal bij past en die altijd goed is.
Een witte blouse. Ik draag ‘m netjes, casual.. Deze is altijd goed.
Witte sneakers. Om nette outfits toch een knipoog te geven (en omdat ze gewoon vet lekker lopen.
Een nette wollen mantel. Die moet je gewoon hebben. Punt.
Een mooie zwarte colbert. Ik heb eentje die wat oversized is en met driekwart mouwen. Love it.

Leave a comment